Helloween je německá speed metalová kapela,jejíž historie se píše od roku 1978.Zpočátku zastával post zpěváka kytarista Kai Hansen,kterého vystřídal Michael Kiske(od 1987).Kapela vydává dvojici výborných desek KOTSK 1 a 2.Kapelou nejdříve otřásl odchod Kaie(1988) a po ne příliš vydařených albech i zpěváka Michaela Kiskeho(1993).Na volný post zpěváka přichází Andi Derris.S novými členy chytá kapela druhý dech a pokračuje v úžasné formě až do dnes.
Diskografie: * Helloween (1985) * Walls of Jericho (1985) * Keeper of the Seven Keys Part 1 (1987) * Keeper of the Seven Keys Part 2 (1988) * Pink Bubbles Go Ape (1991) * Chameleon (1993) * Master of the Rings (1994) * The Time of the Oath (1996) * Better than Raw (1998) * The Dark Ride (2000) * Rabbit Don't Come Easy (2003) * Keeper of the Seven Keys - The Legacy (2005) * Gambling With The Devil (2007)
Součastní členové:
* Andi Deris (zpěv) * Michael Weikath (kytara) * Sascha Gerstner (kytara) * Markus Grosskopf (baskytara) * Dani Löble (bicí)
Bývalí členové:
* Kai Hansen (kytara, zpěv) * Ingo Schwichtenberg (bicí) * Michael Kiske (zpěv) * Roland Grapow (kytara) * Uli Kusch (bicí) * Mark Cross (bicí) * Stefan Schwarzmann (bicí)
Podrohné informace o této kapele naleznete zde:http://helloween.cz/
Helloween je hudba mého pubertověku. Oba Keeper Of The Seven Keys byly plné hitů, co u nás na základce letěly. Ovšem časem se to oposlouchalo a já teď spíše smutně vzpomínám na Walls Of Jericho, což byla smažba jak hovado.
_________________ Jsem ze staré školy. Nebijte mě, nemůžu za to. Ale taky se za to nestydím.
Jedna z mých top kapel, dostával jsem se k nim chronologicky, Walls Of Jericho, Keeper I,II. Mám rád všechny tři fáze jejich vývoje, za výborné považuji i jejich poslední album Gambling With The Devil, jejich koncert v prosinci 2007 v Plzni byl pro mě prvotřídní zážitek.
Tak jsem si po několika letech pustil Pink Bubbles Go Ape, jak se mi tenkrát nelíbilo tak teď musím říct, že má něco do sebe, jinak řečeno líbí se mi . Člověk nesmí čekat, že to bude něco podobného na dřívější alba (Walls a Keeper's). Já vlastně oceňuju, že mají každé album jiné
Ja som ich začal počúvať,keď už som bol k metalu ako- tak privedený,ale Keeper I. aj II. sú albumy,ktoré môžem počúvať stále dookola a tiež mám rád Kiskeho spev,tí nový Helloween sa mi nejako veľmi nepáčia.
S Unarmed to bylo komplikované, věděl jsem, že má jít o jakýsi experiment, ale že z toho vyleze něco takového jsem skutečně nečekal. Byl jsem v hodně nepříjemným šoku, ale po nějakém čase jsem to konečně vstřebal a pustit si to do pohody není vůbec žádnej problém :) Nejvíc se mně líbí jak zpracovali Where The Rain Grows a orchestrální Keeper's Trilogy.
Jedna z mích prvních kapel, které jsem slyšel , ale v tomhle podání už to není ono , stará sestava s Kiskem, byla mnohem lepší , ale pořád moje top kapela